Immuniteit

China heeft gedurende zijn geschiedenis meer dan 320 epidemieën doorgemaakt en heeft meerdere soorten behandelingen ontwikkeld die effectief zijn gebleken bij de bestrijding van deze epidemieën. Centraal binnen de Chinese Geneeskunde staat hoe het lichaam reageert op de infectie. Binnen de Chinese geneeskunde wordt niet gesproken over bacteriën en virussen. De gedachte is dat wanneer we een verkoudheid krijgen, ons lichaam dan aangevallen wordt door wind en/of koude. Wanneer we voldoende energie hebben, kan er energie en warm bloed naar de buitenkant van het lichaam gestuurd worden. Onze eigen energie gaat daar de strijd aan met de ziekmakende energie(wind/koude). We ontwikkelen warmte(koorts) en we zweten de ziekmakende factor uit. De kracht van Chinese geneeskunde zit in beïnvloeden van dit proces. Chinese geneeskunde kan gebruikt worden bij zowel acute als chronische infecties en bij het herstellen van infecties.

Covid-19

Behalve het zeer sterk inperken van de virus circulatie,zijn inn China zijn tijdens de eerste Corona golf, Chinese kruiden in grote mate  ingezet.  Lichte/matige ernstige klachten zijn behandeld met Chinese kruiden. Ernstige klachten zijn behandeld met een combinatie van  antivirale middelen en Chinese kruiden. Het doel van deze kruiden behandeling is om het lichaam te ondersteunen in zijn strijd met de infectie, afvalstoffen te verwijderen endaarbij ook te zorgen dat de uitscheidingswegen open blijven zodat de afvalstoffen verwijderd kunnen worden.

Recent onderzoek uit China laat zien dat moxa  de herstelperiode na Covid-19 kan doen verkorten.

Het lijkt erop dat in China en in Zuid Oost Azie, er geen long covid voor komt. Recent onderzoek laat effect zien van acupunctuur bij long covid.

Chinese Geneeskunde behandelt o.a.:

  • allergiën
  • chronische sinusitis
  • (chronische) luchtweg infecties
  • spastische darm, colitis ulcerosa, ziekte van Crohn
  • (chronische) urineweg infecties
Scroll naar boven