Acupunctuur consult

Het eerste consult

Een eerste consult duurt 60 tot 90 minuten. Tijdens het eerste gesprek ga je samen de arts in op de klacht waarvoor je hulp zoekt. Zij stelt daarbij ook vragen in een bredere context. Er wordt gevraagd naar de werking van de verschillende orgaan systemen. Hoewel sommige vragen op het eerste zicht niet relevant lijken, kunnen ze toch informatie geven over hoe (volgens de Chinese geneeskunde) je lichaam werkt. Er wordt gekeken naar de samenhang tussen de verschillende gebieden in je lichaam, die te maken kunnen hebben met je klacht.

chinese tongdiagnostiek

De arts kijkt tijdens de intake ook naar de tong. Dit geeft informatie over de interne energie. Daarom is fijn wanneer de tong niet schoongeschraap is. Verder worden beide polsen gevoeld. Pols diagnostiek is in de Chinese geneeskunde uitgebreider dan in de Westerse geneeskunde. De pols vertelt iets over het patroon en waar in het lichaam De Chinees Geneeskundige behandelt niet een specifieke klacht, maar ze behandelt een patroon waar de klacht mee te maken heeft.

Met de gegevens van de intake wordt een analyse gemaakt, welke patronen betrokken zijn bij de klacht. Op basis hiervan krijg je een volledig op maat gemaakte behandeling met acupunctuur, leefstijl adviezen en eventueel ook Chinese kruiden. Wanneer je Chinese kruiden gebruikt, kijkt de arts bij elke verandering van een symptoom of het recept aangepast kan worden om het beter worden te versterken.

Tijdens het eerste consult is er meestal ook een acupunctuurbehandeling, behalve wanneer het gesprek de volledige tijd van het consult in beslag neemt. De acupunctuur behandeling duurt 20 tot 30 min. 

Verdere behandeling

Daarna kom je eens in de week terug voor een acupunctuurbehandeling. Merk je na drie tot zes weken geen verbetering in de klachten, dan geven we je advies over een eventuele andere behandelwijze. Is er verbetering, dan gaan we door met acupunctuur. Meestal kom je daarna een aantal malen om de twee weken. Daarna bouwen we de frequentie van de behandeling langzaam af.

 

Afspraak maken

Scroll naar boven