chinese kruiden poeder & tinctuur &rauw

Achtergrond:

Chinese kruiden kennen verschillende bereidingsvormen. De bekendste is die van medicinale thee genaamd “Tang”, waarbij je de ingrediënten een tijd in water kookt. Daarnaast is het ook mogelijk om bepaalde formules eerst tot poeder te malen waarna je ze oplost in thee, genaamd “San”. De werkzaamheid van een poeder-oplossing is gelijk aan de medicinale thee.

Personalized health tea

Het poeder is een vers vermalen kruiden formule die speciaal is samengesteld. De gegeven hoeveelheid is voor 7-10 dagen. Je start de inname volgens de instructie. Soms heeft het lichaam een grotere hoeveelheid nodig om tot verandering te komen. Je behandelaar zal dit beoordelen in het vervolg-consult en de dosis mogelijkerwijs aanpassen.
Omdat Chinese kruiden via de spijsvertering opgenomen worden, kan het gebeuren dat je daar bijwerkingen ervaart ( stoelgang kan iets veranderen, er kan iets meer gas vorming zijn). In principe kan je dan gewoon doorgaan met de kruiden, wanneer je toch twijfelt neem je contact op.

Inname:

Neem tweemaal per dag 8 gram van het poeder. De eerste inname neem je 30-60 min. na het ontbijt en de tweede inname 30-60 min. na de lunch. Wanneer je een inname moment mist neem je deze 30-60 min voor het avondeten. Neem de kruiden niet na 6 uur s’avonds.
Het is mogelijk dat een deel van de poeder op de bodem van het glas zinkt, dit kan je voorkomen door tijdens het drinken goed te roeren.

Instructie:

Weeg het poeder zo nauwkeurig mogelijk af. Het is handig om de weegschaal op een vlakke ondergrond te zetten, zodat het niet wiebelt.
Los de poeder op, bij voorkeur in een kop verse gemberthee.
Het is ook mogelijk om het poeder op te lossen in kokosyoghurt, amandelmelk, sinaasappelsap of appelmoes. Je kunt dit doen na eigen smaak. Bewaar het poeder niet opgelost in de koelkast.

Thee

Maak gemberthee door 15 gram verse gember 20-30 min te koken in 1,2 liter water. De rauwe kruiden worden op dezelfde manier
bereid. Week ze met 15 gram verse gember voor tenminste 1 uur in 1,2 liter water. Kook het zachtjes voor 20-30 min zonder deksel op de
pan. Het afgietsel kan in de koelkast bewaard worden. De hoeveelheid is in principe voor 2 tot 3 dagen. Elke keer wanneer de kruide ngenomen
moeten worden, wordt 1 beker van de oplossing verwarmd. Dis de thee die waarin het poeder en de tinctuur bijgevoegd worden.

Tinctuur:

Voeg 5 ml van de tinctuur toe aan de Chinese kruiden thee(dit doe je dus tweemaal op een dag)

Scroll naar boven