Tinctuur

Achtergrond:

Chinese kruiden tinctuur is een vloeibaar kruiden extract die alcohol als oplosmiddel gebruikt. Alcohol is een goede drager voor de werkzame stoffen. Een belangrijk voordeel is dat de kruiden gemakkelijk door het lichaam opgenomen worden. Andere voordelen van een tinctuur ten opzichte van rauwe kruiden zijn de prijs en de houdbaarheid.

Kruiden tinctuur op maat

De Chinese kruiden tincturen zijn hand gemaakt, volgens recept van de behandelaar, voor de betreffende patiƫnt. Er wordt meestal een grote pot tinctuur gemaakt die voor 4 tot 6 weken een actieve kruiden oplossing bevat. Deze tinctuur rijpt idealiter 4 tot 6 weken in de fles. Soms wordt een kleinere hoeveelheid tinctuur van fijngemalen rauwe kruiden gemaakt. Deze tinctuur rijpt minimaal 1 week in de fles.

Inname:

De start dosering is driemaal per dag 10 ml. Je neemt de tinctuur in 5 tot 10 min na elke maaltijd. Soms heeft het lichaam een grotere hoeveelheid nodig om tot verandering te komen. Je behandelaar zal dit beoordelen in het vervolg-consult en de dosis mogelijkerwijs aanpassen.

Instructie:

De tinctuur schud je elke dag eventjes, zodat de alcohol beter de werkzame stoffen op kan nemen. De tinctuur bewaar bij voorkeur op een donkere en koele plek. De tinctuur hoeft niet in de koelkast te staan. Het gemakkelijkst is 100 ml uit de pot te halen, zodat je niet voor elke 10 ml de pot hoeft te openen. Deze oplossing bewaar je bij voorkeur in een donker flesje. een klein flesje is gemakkelijk mee te nemen. Je kan de tinctuur direct innemen en even onder de tong houden. Je kan het ook toevoegen aan een kopje hete gember thee. De alcohol concentratie neemt hierdoor af. De alcohol concentratie neemt nog verder af wanneer je de tinctuur 10 min in de gember thee mee laat koken. Wanneer de pot met tinctuur bijna leeg is, kan je de pot laten uitlekken in een kaasdoek in een zeef of vergiet.

Thee

Maak gemberthee door 15 gram verse gember 20 tot 30 min te koken in 1,2 liter water.

Scroll naar boven