chinese kruiden rauw

Achtergrond:

De kruiden die U krijgt zijn speciaal op maat gemaakt. Het is belangrijk om de de gebruiksaanwijzing goed te volgen voor optimaal effect. De gedroogde kruiden zijn afkomstig van het CMC te Amsterdam. Ze kunnen buiten de koelkast bewaard worden, omdat ze gedroogd zijn. De thee die van de kruiden gemaakt wordt, wordt wel bewaard in de koelkast. Kruiden thee wordt maximaal 4 dagen in de koelkast bewaard, daarna neemt de werkzaamheid van de kruiden af. Let op: het CMC raadt aan de kruiden in de koelkast te bewaren. Mijn advies is anders.

Instructie:

Week de kruiden in ongeveer 1,2 liter water voor minmaal 1 uur. (Voeg verse gember toe, wanneer dat in de instructie staat)

Kook de kruiden 20-30 minuten op laag vuur zonder deksel. De vloeistof moet inkoken tot ongeveer 1/2 tot 2/3 van de oorspronkelijke hoeveel heid(+/-600 ml)

Zeef de vloeistof van de kruiden. Het afgietsel is de werkzame thee. Dit eerste afgietsel noemen we A.

Voeg nadat de kruiden afgegoten zijn, wederom 1,2 liter water toe bij de geweekte en afgegoten rauwe kruiden. Laat het vervolgens minimaal een uur weken. Daarna wordt het inkookt voor 20 minuten(afgietsel B). Giet de beide mengsels bij elkaar(afgietsel A+afgietsel B). A+B samen zijn de werkzame thee, die in de koelkast bewaard moet worden.

Inname:

Neem 2 x perdag 200-250ml warme thee. Tijdstip: 15-30 min na het ontbijt en 15-30 min na de lunch. Eventueel kunnen de kruiden een uur voor het avondeten genomen worden. Kruiden worden niet te laat in de avond genomen. Bij het starten van de Chinese kruiden behandeling mag je 3 dagen per zakje doen(bij de eerste 2 zakjes). Daarna ga je naar 2 dagen per zakje. Verwarm de kruiden op het fornuis, liever niet in de magnetron.

Vaak gestelde vragen

Opmerking vooraf: deze vragen zijn niet voor iedereen van toepassing
• 15 gram verse gember wordt toegevoegd aan de kruiden thee, wanneer de behandelaar dit gezegd heeft. Gember kan, bij voorkeur, bij de biologische winkel gekocht worden, eventueel kan het ook bij de toko of bij supermarkt gekocht worden. Gember mag met schil en al meegekookt worden. De gember wordt toegevoegd voor de eerste keer koken.

• poederkruiden worden soms apart meegegeven, deze worden bij het totale afgietsel op het allerlaatst toegevoegd

• het witte katoenen zakje weekt en kookt mee met de kruiden

Wanneer de kruiden niet binnen 2 dagen na bericht van DHL bezorgd zijn, neem je het beste zo snel mogelijk contact op met het CMC.

CMC stuurt vooraf een iDeal betaallink. Deze geeft geen specificatie van de bestelling. Bij de levering van de kruiden staat op de factuur de specificatie.

Bijwerkingen?

Chinese kruiden worden opgenomen via de vertering. Bijwerkingen zoals winderigheid, veranderde stoelgang komen frequent voor en zijn tijdelijk. Ze horen bij de ontgifting reactie die de kruiden in het lichaam teweeg brengen. Bij acute veranderingen van de gezondheid graag contact opnemen!

Scroll naar boven