Kruidenmengsels

 • Tinctuur

  Achtergrond:

  Chinese kruiden tinctuur is een vloeibaar kruiden extract die alcohol als oplosmiddel gebruikt. Alcohol is een goede drager voor de werkzame stoffen. Een belangrijk voordeel is dat de kruiden gemakkelijk door het lichaam opgenomen worden. Andere voordelen van een tinctuur ten opzichte van rauwe kruiden zijn de prijs en de houdbaarheid.

  Kruiden tinctuur op maat

  De Chinese kruiden tincturen zijn hand gemaakt, volgens recept van de behandelaar, voor de betreffende patiënt. Er wordt meestal een grote pot tinctuur gemaakt die voor 4 tot 6 weken een actieve kruiden oplossing bevat. Deze tinctuur rijpt idealiter 4 tot 6 weken in de fles. Soms wordt een kleinere hoeveelheid tinctuur van fijngemalen rauwe kruiden gemaakt. Deze tinctuur rijpt minimaal 1 week in de fles.

  Inname:

  De start dosering is driemaal per dag 10 ml. Je neemt de tinctuur in 5 tot 10 min na elke maaltijd. Soms heeft het lichaam een grotere hoeveelheid nodig om tot verandering te komen. Je behandelaar zal dit beoordelen in het vervolg-consult en de dosis mogelijkerwijs aanpassen.

  Instructie:

  De tinctuur schud je elke dag eventjes, zodat de alcohol beter de werkzame stoffen op kan nemen. De tinctuur bewaar bij voorkeur op een donkere en koele plek. De tinctuur hoeft niet in de koelkast te staan. Het gemakkelijkst is 100 ml uit de pot te halen, zodat je niet voor elke 10 ml de pot hoeft te openen. Deze oplossing bewaar je bij voorkeur in een donker flesje. een klein flesje is gemakkelijk mee te nemen. Je kan de tinctuur direct innemen en even onder de tong houden. Je kan het ook toevoegen aan een kopje hete gember thee. De alcohol concentratie neemt hierdoor af. De alcohol concentratie neemt nog verder af wanneer je de tinctuur 10 min in de gember thee mee laat koken. Wanneer de pot met tinctuur bijna leeg is, kan je de pot laten uitlekken in een kaasdoek in een zeef of vergiet.

  Thee

  Maak gemberthee door 15 gram verse gember 20 tot 30 min te koken in 1,2 liter water.

 • Sitz-bath

  Achtergrond

  Sitz-bath is externe toedieningsvorm met kruiden. De Chinese kruiden oplossing komt in een zitbadje. Het doel is om het lichaam te ongiften van de buitenkant, met hulp van specifieke kruiden.

  Hoe te bereiden

  Week  de formule voor 1 uur in 2 liter water. Kook de kruiden ongeveer 20 minuten met open deksel. Zeef de kruiden. De oplossing wordt bewaart voor het badje.

  Neem 200-250 ml van deze oplossing en voeg dit toe aan warm/heet water in een teiltje

  De overige oplossing bewaar je in de koelkast, zo nodig kan het invroren worden. Let op de kruiden blijven ongeveer 4 dagen goed in de koelkast.

  Wanneer

  Voor het beste effect ga je  twee maal per dag in het sitzbath. Eén maal in de ochtend en één keer in de avond. Blijf ongeveer 20 minuten in dit teiltje.

  Hoewel er een tijdelijke verkleuring van de huid kan zijn, was je dit niet af. Je laat het rustig opdrogen. In de ochtend kan je eventueel douchen. Je kan dezelfde 200 ml zowel in de ochtend als in de avond gebruiken

  Specifieke instructie:

  Bij Lichen ga je, 1-2 uur voor de hormoon creme wordt opgesmeerd, in het sitzbath zitten.

 • chinese kruiden rauw

  Achtergrond:

  De kruiden die U krijgt zijn speciaal op maat gemaakt. Het is belangrijk om de de gebruiksaanwijzing goed te volgen voor optimaal effect. De gedroogde kruiden zijn afkomstig van het CMC te Amsterdam. Ze kunnen buiten de koelkast bewaard worden, omdat ze gedroogd zijn. De thee die van de kruiden gemaakt wordt, wordt wel bewaard in de koelkast. Kruiden thee wordt maximaal 4 dagen in de koelkast bewaard, daarna neemt de werkzaamheid van de kruiden af. Let op: het CMC raadt aan de kruiden in de koelkast te bewaren. Mijn advies is anders.

  Instructie:

  Week de kruiden in ongeveer 1,2 liter water voor minmaal 1 uur. (Voeg verse gember toe, wanneer dat in de instructie staat)

  Kook de kruiden 20-30 minuten op laag vuur zonder deksel. De vloeistof moet inkoken tot ongeveer 1/2 tot 2/3 van de oorspronkelijke hoeveel heid(+/-600 ml)

  Zeef de vloeistof van de kruiden. Het afgietsel is de werkzame thee. Dit eerste afgietsel noemen we A.

  Voeg nadat de kruiden afgegoten zijn, wederom 1,2 liter water toe bij de geweekte en afgegoten rauwe kruiden. Laat het vervolgens minimaal een uur weken. Daarna wordt het inkookt voor 20 minuten(afgietsel B). Giet de beide mengsels bij elkaar(afgietsel A+afgietsel B). A+B samen zijn de werkzame thee, die in de koelkast bewaard moet worden.

  Inname:

  Neem 2 x perdag 200-250ml warme thee. Tijdstip: 15-30 min na het ontbijt en 15-30 min na de lunch. Eventueel kunnen de kruiden een uur voor het avondeten genomen worden. Kruiden worden niet te laat in de avond genomen. Bij het starten van de Chinese kruiden behandeling mag je 3 dagen per zakje doen(bij de eerste 2 zakjes). Daarna ga je naar 2 dagen per zakje. Verwarm de kruiden op het fornuis, liever niet in de magnetron.

  Vaak gestelde vragen

  Opmerking vooraf: deze vragen zijn niet voor iedereen van toepassing
  • 15 gram verse gember wordt toegevoegd aan de kruiden thee, wanneer de behandelaar dit gezegd heeft. Gember kan, bij voorkeur, bij de biologische winkel gekocht worden, eventueel kan het ook bij de toko of bij supermarkt gekocht worden. Gember mag met schil en al meegekookt worden. De gember wordt toegevoegd voor de eerste keer koken.

  • poederkruiden worden soms apart meegegeven, deze worden bij het totale afgietsel op het allerlaatst toegevoegd

  • het witte katoenen zakje weekt en kookt mee met de kruiden

  Wanneer de kruiden niet binnen 2 dagen na bericht van DHL bezorgd zijn, neem je het beste zo snel mogelijk contact op met het CMC.

  CMC stuurt vooraf een iDeal betaallink. Deze geeft geen specificatie van de bestelling. Bij de levering van de kruiden staat op de factuur de specificatie.

  Bijwerkingen?

  Chinese kruiden worden opgenomen via de vertering. Bijwerkingen zoals winderigheid, veranderde stoelgang komen frequent voor en zijn tijdelijk. Ze horen bij de ontgifting reactie die de kruiden in het lichaam teweeg brengen. Bij acute veranderingen van de gezondheid graag contact opnemen!

 • chinese kruiden poeder & tinctuur &rauw

  Achtergrond:

  Chinese kruiden kennen verschillende bereidingsvormen. De bekendste is die van medicinale thee genaamd “Tang”, waarbij je de ingrediënten een tijd in water kookt. Daarnaast is het ook mogelijk om bepaalde formules eerst tot poeder te malen waarna je ze oplost in thee, genaamd “San”. De werkzaamheid van een poeder-oplossing is gelijk aan de medicinale thee.

  Personalized health tea

  Het poeder is een vers vermalen kruiden formule die speciaal is samengesteld. De gegeven hoeveelheid is voor 7-10 dagen. Je start de inname volgens de instructie. Soms heeft het lichaam een grotere hoeveelheid nodig om tot verandering te komen. Je behandelaar zal dit beoordelen in het vervolg-consult en de dosis mogelijkerwijs aanpassen.
  Omdat Chinese kruiden via de spijsvertering opgenomen worden, kan het gebeuren dat je daar bijwerkingen ervaart ( stoelgang kan iets veranderen, er kan iets meer gas vorming zijn). In principe kan je dan gewoon doorgaan met de kruiden, wanneer je toch twijfelt neem je contact op.

  Inname:

  Neem tweemaal per dag 8 gram van het poeder. De eerste inname neem je 30-60 min. na het ontbijt en de tweede inname 30-60 min. na de lunch. Wanneer je een inname moment mist neem je deze 30-60 min voor het avondeten. Neem de kruiden niet na 6 uur s’avonds.
  Het is mogelijk dat een deel van de poeder op de bodem van het glas zinkt, dit kan je voorkomen door tijdens het drinken goed te roeren.

  Instructie:

  Weeg het poeder zo nauwkeurig mogelijk af. Het is handig om de weegschaal op een vlakke ondergrond te zetten, zodat het niet wiebelt.
  Los de poeder op, bij voorkeur in een kop verse gemberthee.
  Het is ook mogelijk om het poeder op te lossen in kokosyoghurt, amandelmelk, sinaasappelsap of appelmoes. Je kunt dit doen na eigen smaak. Bewaar het poeder niet opgelost in de koelkast.

  Thee

  Maak gemberthee door 15 gram verse gember 20-30 min te koken in 1,2 liter water. De rauwe kruiden worden op dezelfde manier
  bereid. Week ze met 15 gram verse gember voor tenminste 1 uur in 1,2 liter water. Kook het zachtjes voor 20-30 min zonder deksel op de
  pan. Het afgietsel kan in de koelkast bewaard worden. De hoeveelheid is in principe voor 2 tot 3 dagen. Elke keer wanneer de kruide ngenomen
  moeten worden, wordt 1 beker van de oplossing verwarmd. Dis de thee die waarin het poeder en de tinctuur bijgevoegd worden.

  Tinctuur:

  Voeg 5 ml van de tinctuur toe aan de Chinese kruiden thee(dit doe je dus tweemaal op een dag)

 • chinese kruiden poeder

  Achtergrond

  Chinese kruiden kennen verschillende bereidingsvormen. De bekendste is die van medicinale thee genaamd “Tang”, waarbij je de ingrediënten een tijd in water kookt. Daarnaast is het ook mogelijk om bepaalde
  formules eerst tot poeder te malen waarna je ze oplost in thee, genaamd “San”. De werkzaamheid van een poeder-oplossing is gelijk aan de medicinale thee.

  Personalized health tea

  Het poeder is een vers vermalen kruiden formule die speciaal is samengesteld. De gegeven hoeveelheid is voor 7-10 dagen. Je start de inname volgens de instructie. Soms heeft het lichaam een grotere hoeveelheid nodig om tot verandering te komen. Je behandelaar zal dit beoordelen in het vervolg-consult en de dosis mogelijkerwijs
  aanpassen.
  Omdat Chinese kruiden via de spijsvertering opgenomen worden, kan het gebeuren dat je daar bijwerkingen ervaart ( stoelgang kan
  iets veranderen, meer gas). In principe kan je dan gewoon doorgaan met de kruiden, wanneer je toch twijfelt neem je contact op.

  Inname:

  Neem tweemaal per dag 8 gram van het poeder.
  De eerste inname neem je 30-60 min. na het ontbijt en de tweede inname 30-60 min. na de lunch.
  Wanneer je een inname moment mist neem je deze 30-60 min voor het avondeten.
  Neem de kruiden niet na 6 uur s’avonds.
  Het is mogelijk dat een deel van de poeder op de bodem van het glas zinkt, dit kan je voorkomen door tijdens het drinken goed te
  roeren.

  Instructie:

  Weeg het poeder zo nauwkeurig mogelijk af.
  Het is handig om de weegschaal op een vlakke ondergrond te zetten, zodat het niet wiebelt.
  Los de poeder op, bij voorkeur in een kop verse gemberthee(*).
  Het is ook mogelijk om het poeder op te lossen in kokosyoghurt, amandelmelk, sinaasappelsap of appelmoes. Je kunt dit doen na eigen smaak.
  Bewaar het poeder niet opgelost in de koelkast.

  *Maak gemberthee door 15 gram verse gember 20-30 min te koken in 1,2 liter water.

Scroll naar boven